Cum gatim tofu? Reteta cea mai simpla si rapida pe care o puteti combina in multe preparate.
Eu m-am imprietenit destul de repede cu acest aliment, mai ales ca pe parcurs am inceput sa il adaug in tot felul de retete diferite.
Tofu contine o multime de vitamine si minerale necesare pentru buna functionare a organismului nostru, mai ales intr-o dieta vegana sau vegetariana.
Idei de retete cu tofu copt- Cum gatim tofu ? Reteta cea mai simpla si rapida
Tofu copt
Ingrediente
- 200 g tofu natur
- 1 lg sos de soia
Mod de preparare
- Tofu se taie cubulete, se amesteca bine cu sosul de soia, apoi se coace 20 de minute la treapta 4 a cuptorului (180C)
Noi folosim foarte des tofu in multe retete, cel mai mult ne place in paste, wrap-uri, tocanite, salate, etc.
Asa cum v-am zis, tofu este un ingredient versatil, isi transforma gustul rapid si devine un aliment tare delicios.
Si e perfect atunci cand il gatim intr-un mod rapid si simplist.
Beneficii tofu
Branza tofu este o sursă excelenta de proteine vegetale. Din acest motiv este un substitut bun pentru carne, în perioadele de post sau pentru persoanele vegetariene.
Tofu contine calciu, mangan, iod, triptofan, acizi grași Omega 3, seleniu, cupru, fosfor, magneziu, fier și antioxidanți.
Soia este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi Omega 3, esentiali pentru sanatatea inimii.
Cu siguranta la prima vedere a acestui produs in supermarket-uri probabil ca nu l-ati bagat prea mult in seama, fix asa eram si eu 🙂
Insa, in timp m-am documentat si am descoperit ca este un ingredient ce nu trebuie sa lipseasca din bucataria mea.
In concluzie, sper sa acordati o sansa mica acestui preparat si sa va placa ideile mele culinare 🙂
Pe curand,
Adriana
[…] m-am delectat cu frigarui de tofu afumat si legume, masline, salata de vinete,crackersi din faina de alac si cartofi […]