Sunt ferm convinsa ca putini dintre voi ati mancat pana acum orez negru :).
Nici eu nu mancasem, insa dupa ce l-am incercat de cateva ori, m-am gandit ca e bine sa va arat o reteta super simpla si delicioasa.

Si o sa va minunati cat de benefic este :
1. Antioxidanţii
Nivelul acestora este mai mare decât în cazul altor cereale şi ajută la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi reduce inflamaţiile. În plus, Vitamina E este benefică sănătăţii ochilor, a pielii şi sistemului imunitar.
2. Detoxifiant natural
Fitonutrienţii din orezul negru ajută la curăţarea organismului de boli care provoacă toxine. În plus, ajută ficatul să elimine toate substanţele nedorite.
Orezul negru il gasiti online, pe site-ul www.vianaturalia.ro https://www.vianaturalia.ro/orez-bio/61-orez-negru-500g.html? )
Va recomand sa il gatiti conform instructiunilor dupa ambalaj, e foarte important sa il lasati la fiert fix cat e recomandat!

Iata cum l-am gatit eu :
INGREDIENTE /2 portii :
-150g orez negru (fiert conform ambalajului), in 500 ml. de apa filtrata
-2 lg de ulei de floarea soarelui
-400 g mix congelat de legume ( puteti folosi legume fresh)
-2 fire de ceapa verde
-2 lg de suc de lamaie
-3 lg sos de soia
-sare si piper dupa fiecare gust 🙂
-1 catel de usturoi
-putina verdeata pentru decor
1.Inainte de toate, fierbeti orezul.
2.Intr-o tigaie incinsa cu cele 2 linguri de ulei, caliti foarte bine timp de 10 minute legumele congelate.
3.Preparati sosul amestecand sucul de lamaie si sosul de soia si puneti-l deoparte.
4.Cand legumele sunt gata, adaugati orezul si sosul mix si lasati totul la foc mic 15 minute.
O sa obtineti o mancare extrem de delicioasa si super interesanta!
Sper sa va placa reteta si ne auzim curand!

PS: intrati pe site-ul www.vianaturalia.ro si veti gasi o multitudine de produse bio si vegane foarteeee interesante!
Va imbratisez,
Adriana
Lasă un comentariu