Ola ola mexicana :)) Nu, nu m-am mutat in Mexic sau Spania ci doar am facut o super reteta de tortillas care sper sa va placa !
Eu o ador si e super simplu de facut asta daca nu vreti sa faceti acasa si foile de tortilla .

Iata de ce aveti nevoie pentru a face mini tortillas delicioase :
-200g fasole neagra fiarta ( eu cumpar la conserva de obicei)
-50g porumb
-1 ceapa alba medie ( o caramelizati inainte, pe tigaie, doar daca doriti )
-60g sos de rosii
-1 usturoi
-1/4 lgt fulgi de chilli ( sau piper cayenne)
-1/2 legatura de patrunjel ( sau coriandru, daca va place gustul)

Pentru tortillas:
-200g faina de malai ( https://www.plantini.ro/fara-gluten/2398-faina-de-malai-bio-bramata-600g-pronat.html )
-50g faina normala
-1 lg de ulei
-500 ml apa calda
-condimente dupa preferinte (curcuma, usturoi granulat, sare, pentru a le oferi o savoare in plus )
MOD DE PREPARARE:
1.Pentru inceput, daca doriti preparati tortilla amestecand ingredientele intr-un bol incapator.
2.Formati apoi bilute pe care le lasati acoperite cel putin 30 de minute, dupa care le dati formar rotund cu ajutorul unui recipient .
-Fasolea neagra o caliti putin in tigaie cu ulei pana ce vedeti ca prinde o mica crusta si devine putin crocanta, dupa care adaugati si restul ingredientelor.
-Cand compozitia este gata, o lasati la racit pana ce faceti foile de tortilla.
-Foile le pregatiti in tigaie ( eu folosesc tigaia speciala de clatite), si le rumeniti bine pe ambele parti.
-Puneti apoi compozitia cu fasole neagra si savurati :). Noi le-am servit cu sos de migdale si tahini si au fost mega delicioaseeeee 🙂

Va imbratisez,
A.
Lasă un comentariu