Am profitat putin de aceste ploi cat sa pun la copt un soi de chiftelute pe care le-am descoperit recent :).
Imi plac super mult mai ales ca se fac rapid si nu necesita multe ingrediente. Sunt la indemana oricui si merita sa le incercati.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru aproximativ 20 de chiftelute delicioase :
-100g orez brun fiert ( eu il fierb 15-20 de minute, apoi il las la racit)
-80g texturat de mazare ( puteti inlocui cu soia daca va place)-texturatul l-am primit de la o prietena si este comandat de pe un site din Germania.
L-am lasat la inmuiat in apa calda cu mix de legume uscat aproximativ 15 minute
-1/2 ceapa alba tocata marunt
-1/2 leg. marar
-sare si piper dupa gustul vostru
-1 lg ulei de masline
-2 lg de faina ala
-1 lg pesmet
-2 lg de curry ( mie imi place mult acest condiment si il folosesc cam in toate chfitelutele, asa ca va recomand sa il incercati)
-2 lg pasta de tomate
Primul pas ar fi sa amestecati toate ingredientele foarte bine, fie la blender, fie la chopper sau pur si simplu sa pasati cu o furculita, dar va dura ceva mai mult.
Intre timp, preincalziti cuptorul la treapta 4 ( 180C).
Eu de obicei las la rece orice compozitie de chiftele cam 30 de minute, apoi sunt mult mai ferme si mai usor de lucrat cu compozitia.
Formati chiftelele dupa forma dorita si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
Coaceti 30-40 de minute in functie de cuptor.
Pe unele dintre ele, eu le-am dat prin sos barbeque si le-am pus inca 5 minute in cuptor 🙂
Dupa ce sunt gata, le lasati la racit , apoi le serviti dupa preferinte : cu cartofi copti, cu piure de mazare sau cartofi, in salate sau ca atare :).
Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand!
O zi frumoasa !
Adriana.
Lasă un comentariu