Cine refuza o portie de chiftelute grecesti ?:) Va zic eu, nimeni! Mai ales daca sunt vegetariene, simplu de facut si mai ales coapte rapid in cuptor.
De curand, site-ul camaragreceasca.ro a organizat un concurs minunat, prin care mai multi bloggeri culinari au fost provocati sa gateasca ceva delicios cu un ulei de masline, bio, pe care il regasiti pe site-ul mentionat mai sus.
Mai mult de atat, castigatorul pleaca intr-o excursie frumoasa in Atena :).
M-am decis sa fac aceste delicioase kofta si sos tzatziki toate bineinteles in varianta vegana.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru aceste delicioase kofta :
-1 dovlecel zucchini ras si stors bine de apa
-200g naut fiert
-1/2 leg. de patrunjel fresh
-100g pesmet alb sau integral ( dupa preferinte)
-sare, piper dupa gust
-1 lgt de chimion
-1 lgt paprika afumata
-1/2 lgt curry
-1 ceapa + 1 usturoi calite in tigaie in putin ulei de masline Ev Gaia
-putin busuioc rosu ( eu l-am folosit pentru decor, dar e foarte aromat)
Modul de preparare este unul foarte simplu , ingredientele se dau la blender sau robot de bucatarie , insa nu prea fin, de preferat sa pastrati o textura mai grunjoasa a compozitiei.
Formati apoi chiftelele dupa forma dorita si pastrati-le la frigider 30 de minute inainte de a le baga in cuptor.
Intre timp, preparati sosul tzatziki :
-1 iaurt de soia
-1 castravete taiat marunt
-2,3 frunze de menta
-1 catel de usturoi
-1/4 leg marar proaspat
-1 lg. ulei de masline Ev Gaia
Dupa ce amestecati bine ingredientele pentru sos, pastrati-l la frigider pana ce chiftelele sunt gata 🙂
Coaceti chiftelele 20 de minute in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 de minute.
Aveti grija ca ambele parti sa fie bine rumenite pentru o aroma mai intensa :).
Cand sunt gata , le lasati la racit, apoi le serviti cu sosul tzatziki si daca doriti si cu niste cartofiori cu arome mediteraneene :).
Sper ca v-a placut reteta si sa simtiti aroma Greciei pentru cateva secunde !
Va imbratisez,
Adriana.
Lasă un comentariu