Continui seria retetelor #ManancResponsabildeSarbatori cu un delicios drob din naut si legume aromatizat cu o crusta de sos barbeque .
Cine spune ca nu putem manca drob de Sarbatori ?:) si sa nu spunem ca este cu mult mai sanatos si super satios ! Celor care nu le este permisa carnea de porc in alimentatie dar nu numai se pot bucura din plin de aceasta delicatesa .Mai mult de atat se poate face si in varianta fara gluten!
Sper sa va bucure reteta si sa o preparati de Craciun si sa mancati cat mai responsabil in fiecare zi din noul an 🙂
Timp de preparare:50-60 de minute
INGREDIENTE :
-400g naut fiert PRIMEAL ( https://alimentespeciale.ro/naut-natur-370ml/103824.htm )
-2 tije de telina tocate marunt
-1/2 legatura de marar fresh
-1/2 ceapa rosie tocata marunt
-1/2 fir de praz tocat
-1 ceapa verde tocata
-2 catei de usturoi
-2 lg de bulion
-2 lg seminte de in macinate
-150g pesmet sau daca nu consumati gluten fulgi de ovaz
-1 lgt boia afumata
-3 lg sos de soia
-2 lg de lapte de soia( fara zahar de preferat)
-2 lg ulei de cocos sau masline eu am folosit cocos ( https://alimentespeciale.ro/barco-ulei-de-cocos-x-1000ml/102611.htm )
Pentru glazura barbeque
-1 lg sirop agave
-60g bulion
-1 lg sos de soia
-1 lg boia afumata
-1 lg usturoi granulat
-1 lg otet de mere
MOD DE PREPARARE:
-Preincalziti cuptorul la treapta 4 (200 C).
-Intr-un blender adaugati ingredientele pentru drob ( in afara de cele pentru glazura) si pulsati-le pana ce obtineti o textura grunjoasa ( nu trebuie sa fie prea fina).
-Pregatit o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt si turnati compozitia in ea.Se coace 30 de minute .
-Intre timp pregatiti glazura amestecand intr-un castron toate ingredientele iar dupa ce drobul se coace 30 de minute intindeti glazura peste drob si mai coaceti inca 20 de minute.
Noi am servit preparatul cu broccoli si cartofi fierti si cu smantana de caju <3 O minunatie! atat am de zis 🙂
Sper sa va bucurati de reteta si ne auzim cat de curand cu noi surprizeeeeee
Numai bine si nu uitati sa mancati responsabil 🙂
Adriana.
Lasă un comentariu