Ce dor imi e de copilarie :)!
Gandul asta mi-a venit in minte cand am facut aceasta reteta de bombonici .Sunt super delicioase si satioase dar mai ales indulcite natural cu minunatele curmale .
Cei mici vor fi azi privilegiati in campania #ManancResponsabildeSarbatori :).Daca o sa vedeti ca ramaneti rapid fara bomboane inseamna ca piticii vostri le-au apreciat !
Ar trebui in fiecare zi sa constientizam cu ce ii hranim pe copii avand in vedere cu cate probleme de sanatate ne confruntam zilnic…obezitate infantila,diabet, diverse alergii etc.
Nu trebuie sa va ganditi ca vor fi nevoiti sa renunte la orice placere culinara si mai ales de sarbatori ! Optiuni sunt multiple si mai ales mega delicioase 🙂
Iata reteta pentru bombonele : (14 bilute cu morcov)
INGREDIENTE:
-1 morcov mare (dat prin razatoare)
-100 g curmale hidratate in apa ( aproximativ 4 ore)
-1 lg. ulei de cocos Barco ( https://alimentespeciale.ro/barco-ulei-de-cocos-x-1000ml/102611.htm )
-100 g fulgi de ovaz ( fara gluten am folosit eu)
-50 g seminte de floarea soarelui
-1 lg de cacao sau carob ( ce va place si ce aveti la indemana)
-fulgi de cocos( de preferat deshidratati fara zahar)
MOD DE PREPARARE:
-Ingredientele de mai sus se adauga intr-un blender si se mixeaza pana ce obtineti o pasta cremoasa.Eu nu am adaugat alt indulcitor natural deoarece curmalele le ofera un gust dulce si bun 🙂
-Din compozitia obtinuta, formati bilute si dati-le apoi prin fulgii de cocos dupa care lasati-le la frigider 1 ora pentru a se intari .
Cand sunt gata le serviti ca atare sau cu un pahar de lapte de migdale cald 🙂
Sper sa va placa reteta si sa va bucurati cu cei mici de sarbatori cu un desert sanatos si delicios 🙂
#ManancResponsabildeSarbatori
Lasă un comentariu