Sarbatorile trec si cu asta trece si pofta de sarmale 🙂 M-am gandit ca s-ar potrivi perfect un sandwich cu dovlecel pane dupa ospatul de Craciun.Ce-i drept nu putem manca sarmale zilnic, sa recunoastem 🙂 asa ca trebuie sa incercam si altceva 🙂
Iata reteta mea :
2 PORTII
TIMP DE PREPARARE:15 MINUTE

INGREDIENTE:
dovlecel pane:
2 dovlecei normali sau zucchini
100g faina alba
200ml lapte de soia
100g pesmet
ulei pentru prajit
sare si piper dupa gust
Umplutura sandwich:
4 felii de paine integrala (eu folosesc Chef Gourmand de la Vel Pitar)
1 avocado
2 castraveti murati
2 rosii
4 felii de tofu
3 frunze varza kale
mustar si ketcup
Mod de preparare:
1.Dovleceii se spala si se feliaza in fasii nu foarte subtiri.
2.Fiecare parte va trece prin faina, lapte si pesmet de doua ori pana se formeaza o crusta mai groasa.
3.Fiecare felie de dovlecel se aseaza in tigaia incinsa cu ulei si se rumenesc pe fiecare parte 5-7 minute.Cand obtineti o crusta crocanta inseamna ca dovlecelul este gata.
4.Lasati-l cateva minute la racit si cand este gata aranjati sandwich-ul dupa cum doriti sau folosind topping-urile mele 🙂
O sa va placa foarte mult si il puteti servi ca atare sau alaturi de o portie de cartofi “prajiti” la cuptor.
Unde se gaseste in Bucuresti kale?
Hello Iulia,
Kale gasesti la Auchan sau Selgros de la Kale Romania😀 e super bun!