Ador tarta quiche! Mi se pare un preparat complex, delicios si care poate fi savurat si dimineata.Se spune ca aceasta tarta a aparut in Franta in anul 1605 si era un preparat extrem de cunoscut si apreciat in randul locuitorilor.
Bineinteles, eu am adaptat reteta si am veganizat-o :)asa ca o putem savura oricand!Iata aici reteta:
4-6 Portii
Timp de preparare:60 minute
INGREDIENTE:
1.Blat:
3 cartofi medii razuiti(pe razatoarea mare) si storsi de apa
1lg ulei masline
sare si piper dupa gust
2.Umplutura:
100g broccoli
200g ciuperci
100g praz
25g rosii uscate
1 pachet silken tofu(300G)
3 lg fulgi de drojdie
100g fasole batuta
1 lgt sare neagra
piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
1.Preincalziti cuptorul la treapta 5 (200C).
2.Pregatiti o forma de copt rotunda (diametru 23 cm,sau alt model) si tapetati-o cu hartie de copt unsa cu putin ulei.Aranjati cartofii razuiti si ridicati putin blatul inspre peretii tavii.Ungeti-i cu putin ulei si presarati saresi piper dupa gust.Lasati totul la cuptor 25-30 minute in functie de cuptor.
3.Cat timp blatul se coace pregatiti legumele.Taiati si caliti toate legumele intr-o tigaie pentru aproximativ 10-12 minute( broccoli nu trebuie sa fie gatit total, se va coace si in cuptor).Dupa ce legumele sunt gata, lasati-le deoparte.
4.Intr-un blender adaugati tofu silken, fasolea batuta, sarea neagra, piperul si fulgii de drojdie.Mixati totul pana obtineti o textura cremoasa.
5.Intr-un bol amestecati legumele calite cu crema obtinuta iar cand blatul este gata turnati compozitia peste acesta , reduceti temperatura cuptorului la treapta 4(180C) si coaceti pentru inca 35-40 minute pana ce obtineti o culoare rumenita.
La final o sa obtineti un quiche deosebit pe care il puteti savura cu familia sau prietenii vostri 🙂
Pofta buna si astept parerile voastre 🙂
Vegantina
Suna tare bine. Voi incerca si eu reteta 😊
veglifestylesite
Ma bucur foarte mult sa aud asta 😀😀 zi minunata!