As putea spune ca iubesc prajiturile insa aceasta reteta de tort e ideala pentru Craciun, Anul Nou, zi de nastere sau pur si simplu pentru acea zi cand iti doresti sa savurezi ceva dulce si bun alaturi de cei dragi 🙂
De aceea exista minunatul Tort “Snickers”. Urmariti reteta aici :
12-14 Portii
Timp de preparare: 60 minute
INGREDIENTE:
Pasul 1. Blat:
250g migdale( facute faina grunjoasa la blender sau puteti cumpara direct faina de migdale)
100g curmale(date la blender pana devin pasta)
25g cacao pudra
25ml.apa
25g ulei de cocos(la temperatura camerei)
-Se amesteca toate ingredientele foarte bine pana se obtine un blat lipicios si se tine la congelator pana se intareste (intre timp puteti pregati caramelul si crema)
Pasul 2. Caramel:
200g curmale
100ml apa calda
50g unt de arahide
10g ulei cocos
-Toate ingredientele se dau la blender pana se obtine o pasta fina iar compozitia se aseaza peste blat si se pune iar la congelator
Pasul 3.Crema:
400g caju
250 ml apa
50ml sirop de artar sau de agave
25g ulei cocos
25g cacao
-Toate ingredientele se dau la blender pana se obtine o pasta cremoasa si se aseaza peste restul compozitiei din congelator.Se lasa intreg tortul la congelator o ora, apoi se pastreaza in frigider.
Pentru decor se folosesc:
25g arahide coapte
25g cacao nibs
Cu siguranta nu veti da gres cu acest minunat tort 🙂 Ma puteti tagui in pozele voastre:) #veglifestyle #adrianaiordan 🙂 Abia astept sa il incercati !
Cori Rai
Buna! Ce diametru are blatul ? Pentru cate persoane este reteta? Multumesc
veglifestylesite
Hello 🙂 25 cm. si din aceasta compozitie ies aproximativ 12-14 portii 🙂 Sa imi spui cum ti-a iesit 🙂 <3
Gratiela
Buna Adriana,
Vreau sa fac acest tort super mega aratos si delicios,cred, surpriza cuiva drag. O sa il fac in weekend si as avea nevoie sa imi spui te rog daca caju si curmalele se hidrateaza inainte si daca pot inlocui siropul cu miere? Multumesc frumos, zi superba! 🙂
veglifestylesite
Buna Gratiela,
Eu nu am hidratat caju si nici curmalele deoarece am un blender destul de puternic😀😀dar le poti hidrata, desigur!poti folosi si miere ;)eu nu folosesc miere deloc in preparate :)te pup si zi minunata!
Muresan liliana
Buna!Mi-as doriii sa fac și eu o așa minunăție de tort,dar ma retine ceva.Daca poți sa ma lămurești,ți-as fi foarte recunoscătoare.In rețeta ta,se amesteca fructele uscate cu migdalele,și eu știu ca fructele nu se combina cu nimic.Multumesc
veglifestylesite
Multumesc 🙂 daca te referi la curmale..este prima oara cand aud asta …curmalele sunt foarte recomandate alaturi de nuci si alte seminte..cam asa se fac toate deserturile raw.atentie la sursele dupa care te ghidezi 🙂 spor la gatit!