Editura Publisol continua seria lansarilor istorice cu o epopee regala, “Patru decenii in serviciul Casei Regale a Romaniei Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman.
Desi, la prima vedere, cititorul ar putea crede ca are de-a face cu o carte de memorii, cartea nu este doar atat, ea se constituie intr-o adevarata epopee a monarhiei din Romania, vazuta prin ochii unui om care si-a servit, cu devotament, tara si regii.
Eugeniu Arthur Buhman a fost un fin observator al Curtii Regale a Romaniei, sub trei suverani: Carol I, Ferdinand si Carol al II-lea, in perioada 1898-1940. Autorul isipovesteste in carte amintirile. Este omul care si-a petrecut intreaga viata activa in preajma celor trei regi pe care i-a avut Romania si a familiilor acestora. Dezvaluie amanunte, unele putin sau deloc cunoscute, dar incearca sa ramana obiectiv.
Pe langa evenimente si amanunte din viata personala a Familiei Regale, in relatarile sale isi afla loc, in mod firesc, si o serie de evenimente de mai mare sau mai mica importanta din viata politica, mondena, economica si culturala a Romaniei acelor vremuri. Din Romania si nu doar din Romania, ci si din Europa si din alte parti ale lumii, pentru ca Eugeniu Buhman a trait si a slujit in perioada cand omenirea s-a confruntat cu doua conflagratii mondiale, cand rascoalele si revolutiile izbucneau frecvent, peste tot in lume, cand dispareau tari de pe harta lumii, datorita invaziilor, si cand asasinatele nu mai erau o stire, ci realitatea cotidiana.
Cartea Patru decenii in serviciul Casei Regale a Romaniei. Memorii 1898-1940 reprezinta o lectura obligatorie pentru pasionatii de istorie si nu numai, pentru ca aduce in atentia publicului amanunte nestiute, poate, din viata Familiei Regale a Romaniei si a conjuncturilor politice si economice ale vremii.
Cartea este disponibila pe publisol.ro, in librarii si magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) si la chioscurile de presa, la un pret recomandat de 44.90 lei.
Lasă un comentariu