Ce poate fi mai bun decat o reteta de biscuiti crocanti super potriviti pentru micul dejun, ca gustare sanatoasa sau cand esti in fata televizorului pentru filmul preferat?
Aceasta reteta nordica este extrem de versatila, fiind favorita in bucataria de testare a retetelor. Pentru un rasfat plin de fibre si proteine, poti adauga toppingul tau favorit.
Intotdeauna am privit crackersii ca pe un preparat ce continea mult ulei sau multe alte ingrediente mai putin sanatoase.
Insa cu aceasta combinatie am realizat ca e mult mai ok sa iti prepari in casa reteta preferata de crackersi. Pentru aceasta reteta am folosit un ingredient special, Formula 1 Shake mix nutritiv Crema de vanilie.
Ce este Formula 1 Shake mix nutritiv Crema de vanilie?
F1 cu aroma de crema de vanilie este un shake inlocuitor de masa cu ingrediente vegane bogat in proteine, care contribuie la mentinerea si cresterea masei musculare; contine de asemenea, un echilibru perfect de vitamine si minerale plus grasimi sanatoase.
F1 cu aroma de crema de vanilie este fara gluten, fara lactoza si fara coloranti. Se serveste ca un mic dejun nutritiv, pranz sau cina pentru a sprijini obiectivele pentru un stil de viata activ si controlul eficient al greutatii corporale.
Sau poate fi folosit ca ingredient al retetei preferate, cum este cea de mai jos pentru crackers.
Biscuiti crocanti
Ingrediente
- 50 g seminte de floarea soarelui, decojite
- 50 g seminte de in
- 50 g seminte de susan
- 50 g seminte de dovleac
- 100 g fulgi de ovaz
- 1 portie /26 g Formula1 cu Aroma de Vanilie
- 225 ml apa fierbinte
- 100 g faina de secara
Mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la180° C. Pune hartie de copt in doua tavi.
- Pune ingredientele uscate intr-un vas si amesteca bine, apoi adauga apa, amestecand cu mainile sau cu o lingura de lemn. Ia hartia de copt, pune jumatate din amestec in ea si aplatizeaza usor cu mainile umede curate.
- Acopera cu o alta bucata de hartie de aceeasi dimensiune si folosind un facalet, ruleaza aluatul foartesubtire intr-un dreptunghi de aproximativ 35 x 25 cm.
- Aluatul trebuie sa fie foarte subtire, aproximativ 2 mm. Scoate stratul superior de hartie de copt si repeta cu cealalta jumatate de aluat.
- Taie aluatul in bucati cu un cutit ascutit, fara a taia hartia. Aseaza aluatul pe hartie in cele 2 tavi de copt si lasa tavile in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, pana cebiscuitii devin aurii si crocanti.
- Daca folosesti un cuptor cu ventilatie, biscuitii din ambele tavi se vor gati uniform. Daca ai un cuptor conventional, va trebui fie sa le gatesti pe rand, fie sa schimbi locul tavilorla jumatatea timpului de coacere si sa tii cont ca ar putea fi nevoie de ceva mai mult timp.
Note:
Biscuitii pot fi pastrati intr-un recipient etans pana la 2 saptamani.
Eu ii recomand in special la micul dejun, alaturi de dulceata preferata si un ceai cald, insa ii puteti consuma foarte bine alaturi de hummus, fasole bauta, guacamole sau orice alta mancare preferata. Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand.
De mentionat este ca atunci cand produsele Herbalife Nutrition sunt folosite in retete cu preparare termica, unele valori de vitamine din preparatul final pot diferi de cele de pe eticheta produsului.
Produsele Herbalife Nutrition sunt disponibile doar prin intermediul Distribuitorilor Independenți Herbalife Nutrition.
Sursa retetei: Cartea de bucate Herbalife Nutrition
Pe curand!
Adriana
Lasă un comentariu