Incep prin a va spune ca aceasta reteta nu numai ca o sa fie pe placul vostru, ci veti vrea sa o repetati neincetat 🙂.
Daca nu ati incercat pana acum sa faceti si altceva din caju e timpul sa o faceti!
Si daca o servim cu painici din ovaz, e si mai bine! Ati tot vazut la mine produse de pe site-ul celor de la Unicorn Naturals, iar combinatia aceasta o sa va placa maxim!
Nairn’s este un brand scotian cu traditie si experienta, care, timp de mai bine de un secol si-a castigat, prin calitatea deosebita a produselor, atat recunoasterea, cat si aprecierea consumatorilor de produse sanatoase si de calitate din intreaga lume.
Produsele Nairn’s sunt alimente din ovaz integral de cea mai buna calitate, provenit din zona de granita a Scotiei, loc recunoscut pentru clima perfecta cresterii complet naturale, fara pesticide, a acestui tip de cereale.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru crema tartinabila de caju:
– 60g caju crud ( inmuiat in apa fierbinte 30 de minute)
-200 ml apa filtrata
-2 lgt de mustar dijon ( sau alt mustar simplu)
-1 lgt de sare
-1/1.2 lgt de agar agar ( pentru inchegarea compozitiei)
-1 catel de usturoi
-1/2 lgt piper
-3 rosii uscate tocate marunt
-2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
-paprika dulce si seminte de susan albe si negre pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
1.Blenduiti toate ingredientele , timp de 2,3 minute pana ce obtineti o pasta super fina.( am adaugat 50 ml de apa, dar depinde de blender cata apa aveti nevoie)
2.Intr-o craticioara puneti la foc mic cei 200 ml de apa plus pudra de agar agar.Lasati putin sa dea in clocot dupa care adaugati continutul din blender.
Mixati la foc mic intreaga compozitie pana ce o sa observati ca totul devine cremos si putin inchegat. Adaugati si rosiile uscate tocate marunt.
Compozitia o turnati in formele preferate sau cele pe care le aveti la indemana si le tineti la frigider 1 ora.
Eu am folosit forme din ceramica. Cand branzica este intarita suficient, o scoateti din forma( de preferat sa ungeti forma cu ulei inainte de a turna compozitia) si o dati prin mixul de paprika dulce si semintele de susan.
Prin ce se diferentiaza produsele Nairn’s?
Sursa de energie – ideale pentru persoanele ocupate;
Confera senzatia de satietate pe durata intregii zile – te ajuta sa sari peste snack-urile
nesanatoase dintre mese;
Ajuta la mentinerea unui echilibru al nivelului zaharului din sange – lucru extrem de
important pentru mentinerea unei stari optime de sanatate;
100% Natural – nu contin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranti,
potentiatori de gust, conservanti sau alte chimicale. De asemenea, painicile si crackersii nu contin zahar adaugat, iar biscuitii contin cu pana la 45% mai putin zahar decat produsele similare.
Nairn’s are in portofoliu 3 tipuri de produse, acestea fiind painicile (oatcakes), biscuitii si crackersii, la care se adauga si fulgii din ovaz integral (porridge). Painicile (turtitele) din ovaz reprezinta painea traditionala scotiana, fiind amintite in documente incepand cu anul 43 d.H. Astazi, acestea sunt foarte apreciate peste tot in lume, atat pentru gustul placut, cat si pentru calitatile lor nutritionale. La randul lor, inlocuitorii de paine Nairn’s (painicile si crackersii) se regasesc sub 3 game diferite (organica, clasica sau fara gluten), fiecare dintre acestea avand diferite sortimente.
Una dintre gamele cele mai apreciate este cea a produselor fara gluten (painici, biscuiti si crackersi), aceastea fiind votate cele mai bune produse fara gluten din Marea Britanie.
Produsele se pot achizitiona din magazinele Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland, DM, Bebe Tei si Naturalia sau online, pe http://www.AlimenteSpeciale.ro si pe http://www.Unicorn-Naturals.ro.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati cat mai curand!
O duminica frumoasa,
Adriana
Lasă un comentariu