Nu exista saptamana in care sa nu ma gandesc la o reteta noua de paste 🙂 De aceea m-am gandit sa impart cu voi o noua metoda de a face un sos excelent.
2 Portii
Timp de pregatire:30 minute
INGREDIENTE:
200g fusilli integrale(sau alte paste dupa preferinte)
150g ciuperci albe champgnion
1 lgt ulei masline
25g rosii uscate taiate marunt
1 buc. usturoi
30g rucola
Pentru sosul alfredo:
250g conopida(maruntita inainte)
250ml lapte de soia(sau alt lapte vegetal)
3 lg. fulgi de drojdie
1lgt amidon porumb
sare si piper dupa gust
parmezan vegan din caju (optional)
MOD DE PREPARARE :
1.Caliti ciupercile in tigaia incinsa aproximativ 10 minute (pana se elimina apa complet) si adaugati si usturoiul maruntit la final.Dupa ce este gata lasati deoparte.
2.Fierbeti conopida maruntita in laptele de soia 15 minute la foc mediu.Cand este gata adaugati compozitia intr-un blender impreuna cu fulgii de drojdie,amidonul din porumb, sarea,piperul si parmezanul din caju.Blenduiti pana ce obtineti un sos cremos.
3.Adaugati sosul, rosiile uscate maruntite si rucola peste ciupercile din tigaie si amestecati totul foarte bine.
Serviti-le calde, sosul de conopida este excelent si asa veti simti cremozitatea lui 🙂 Sper sa va placa
PS:pastele se servesc daca doriti cu un pahar de vin alb sau rose 🙂
Adriana va doreste o duminica minunata!
Va multumesc ca imi vizitati retetele 🙂
[…] https://veglifestylesite.wordpress.com/2016/12/18/fusilli-integrale-cu-sos-alfredo/ […]