Go Back

Batoane cu afine

Timp total30 mins
Porții: 6
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

Pentru Umplutura

  • 250 g afine congelate
  • 1/2 lg sirop artar
  • 25 ml suc de lamaie
  • 40 ml apa
  • 1 lg amidon de porumb sau tapioca

Pentru crusta

  • 300 g fulgi de ovaz
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 50 g piure de mere (homemade sau din comert)
  • 30 g sirop agave
  • 1 lg ulei de cocos

Mod de preparare

  • Incepeti prin a pregati umplutura de afine.
  • Puneti intr-o cratita mai mica afinele impreuna cu celelalte ingrediente pentru umplutura la foc mic.
  • Amestecati compozitia pana cand vedeti ca sosul se ingroasa putin, aproximativ 10 minute. Cand este gata, lasati umplutura la racit.
  • Intre timp, pregatiti crusta pentru batoane.
  • 1/2 din cantitatea de fulgi de ovaz, ii mixati la blender pana ce se transforma in faina.
  • Amestecati apoi cu cealalta jumatate de fulgi intregi si restul ingredientelor pentru umplutura.
  • Preincalziti cuptorul la 180C, treapta 4.
  • Intr-o tava de copt, puneti 1/2 din compozitia rezultata, adaugati apoi umplutura de afine si deasupra cealalta jumatate de compozitie cu fulgi de ovaz.
  • Coaceti compozitia de batoane 30 de minute.
  • Cand sunt gata, lasati-le bine la racit pentru o ora, apoi le taiati sub forma de batoane.
  • Le puteti serviti cu sirop de artar si/sau alte fructe.