Go Back

Biscuiti crocanti

Porții: 50 biscuiti
Calories: 37kcal
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 50 g seminte de floarea soarelui, decojite
  • 50 g seminte de in
  • 50 g seminte de susan
  • 50 g seminte de dovleac
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 1 portie /26 g Formula1 cu Aroma de Vanilie
  • 225 ml apa fierbinte
  • 100 g faina de secara

Mod de preparare

  • Incalzeste cuptorul la180° C. Pune hartie de copt in doua tavi.
     
  • Pune ingredientele uscate intr-un vas si amesteca bine, apoi adauga apa, amestecand cu mainile sau cu o lingura de lemn. Ia hartia de copt, pune jumatate din amestec in ea si aplatizeaza usor cu mainile umede curate.
     
  • Acopera cu o alta bucata de hartie de aceeasi dimensiune si folosind un facalet, ruleaza aluatul foartesubtire intr-un dreptunghi de aproximativ 35 x 25 cm.
  •  Aluatul trebuie sa fie foarte subtire, aproximativ 2 mm. Scoate stratul superior de hartie de copt si repeta cu cealalta jumatate de aluat.
  • Taie aluatul in bucati cu un cutit ascutit, fara a taia hartia. Aseaza aluatul pe hartie in cele 2 tavi de copt si lasa tavile in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, pana cebiscuitii devin aurii si crocanti.
  • Daca folosesti un cuptor cu ventilatie, biscuitii din ambele tavi se vor gati uniform. Daca ai un cuptor conventional, va trebui fie sa le gatesti pe rand, fie sa schimbi locul tavilorla jumatatea timpului de coacere si sa tii cont ca ar putea fi nevoie de ceva mai mult timp.

Note: