Incepeti prin a pregati umplutura de afine.
Puneti intr-o cratita mai mica afinele impreuna cu celelalte ingrediente pentru umplutura la foc mic.
Amestecati compozitia pana cand vedeti ca sosul se ingroasa putin, aproximativ 10 minute. Cand este gata, lasati umplutura la racit.
Intre timp, pregatiti crusta pentru batoane.
1/2 din cantitatea de fulgi de ovaz, ii mixati la blender pana ce se transforma in faina.
Amestecati apoi cu cealalta jumatate de fulgi intregi si restul ingredientelor pentru umplutura.
Preincalziti cuptorul la 180C, treapta 4.
Intr-o tava de copt, puneti 1/2 din compozitia rezultata, adaugati apoi umplutura de afine si deasupra cealalta jumatate de compozitie cu fulgi de ovaz.
Coaceti compozitia de batoane 30 de minute.
Cand sunt gata, lasati-le bine la racit pentru o ora, apoi le taiati sub forma de batoane.
Le puteti serviti cu sirop de artar si/sau alte fructe.